torsdag den 10. april 2014

Ultraløbet Fyr til Fyr version 2.0

Ultraløbet Fyr til Fyr version 2.0

Sidste år ved samme tid ( beg. af april) stod 100 ultra trailløbere incl. undertegnet parat til at løbe fra Dueoddes fyr til Hammer fyr i alt 59 km i blandet terræn med hovedvægt på gode spor og enkelte kilometer på asfalt.
Men i år stod der næsten tre gange så mange løbere ved start linjen! Vildt at opleve så stor tilgang til løbet - fedt!
   
Mit mål for løbet var at løbe under 5 timer og derved slå min tid fra sidste år. Jeg vidste at min form var bedre end sidste år, så målet virkede inde for rækkevidde, et hurtigt kig ned ad startlisten afslørede nogle gode løbere, hvoraf en af dem vidste jeg fra tidligere løb, var en hurtig herre, og  der skulle grave dybt, hvis jeg igen i år skulle vinde løbet.

Startskudet lød og jeg havde i forvejen lige fundet den hurtigst vej  ned til stranden, således at jeg ikke lavet samme fejl som sidste år, hvor jeg troede, at den hurtigst vej var  lige ud, når man kom op over den første lille sand bakke.
Da vi ramte stranden tog Jesper teten og skruede op for tempoet, jeg valgte at holde mit eget tempo, da jeg vidste, at vi skulle ud på nogle  teknisk  sten stykker ved Nexø, så  jeg tænkte at her kunne jeg lukke hullet op til Jesper. Da vi kom til Nexø skete noget af det værst tænkelige for en ultraløbere -ondt i maven! Så da jeg ramte de tekniske spor efter  Nexø måtte jeg sætte tempoet ned og vinke helt farvel til en yderest velløbene Jesper Noer. Herfra gik det ellers på gode spor til Årsdale, hvilket desværre blev overskygget af dårlig fornemmelse i maven, men  tog lige kontakt til chefen og fik at vide jeg bare skulle samle fokus og komme afsted mave problemer eller ej . Da jeg løb ind i Svaneke, hvor det første depot lå, havde jeg stadig alle mine fire GU gels, som jeg havde taget med i min taske og jeg mærkede lige på mine nye Salomon soft flasker, og kunne hurtigt konkludere at jeg godt kunne klare mig med væske til andet depot i Gudhjem, så jeg løb lige igennem første depot og forsøgte at glemme smerten i min mave, og bare fokuser på at få fødderne til at flytte sig så hurtigt som overhoved muligt, desuden lykkes det også at indtage en gel efter depot nr. et.
Det er som bekendt ikke let at indtage energi, når man har mave problemer, men vidste bare at det var nødvendigt, hvis jeg skulle komme igennem, så ned røg en GU gel.  Lige inden jeg løb ind i depotet i Gudhjem, var det som om at førerbunkeren havde fået overbevist min mave, at den skulle opføre sig ordentligt. Jeg fik fyldt mine tomme soft flasker og drak to kopper cola og så ellers afsted -  ud på de sidste 20 km!
 Jeg kunne nok godt regne ud, at mit energi og væske indtag ikke var lige efter bogen, 1l vand og 1 gel på 39 km terræn løb, men skidt med det, nu var jeg kommet 2/3 igennem løbet på næsten ingen ting og tanken om de kommende spor fra Gudhjem til Hammer knuden fik  løbesmilet frem på mine læber, uagtet om der var energi nok til resten af turen eller ej. Denne del af ruten indeholder nogle gode knolde og ikke mindst  nogle af løbets smukkeste passager.
Ved 42 km så jeg på mit ur for at tjekke om jeg ville nå mit mål, sidste år løb jeg denne distance på 3:27 men i år viste mit ur 3:03 -" YES Kofod"  du slå din egen tid fra sidste år!  Vidste godt der var 17 km endnu så jeg tog den anden og sidst gel for at få lidt energi. Da jeg løb ind Allinge var jeg nok godt klar over at Jesper var kommet i mål, men at skulle løbe fra en så god løbere på en dag , hvor ens energi indtag på ingen måder spillede max ville klart havde været utopi. Jeg valgt at skrue helt ned for tempoet og lunte afsted i et stille tempo, jeg ville nå mit mål om at slå min tid fra sidste år.
 Da jeg løb/gik op ad løbet sidste stigning blev jeg helt glad i låget over at være tilbage på Hammerknuden - Det var fedt igen at løbe og gennemføre et langt løb på Bornholm, må  indrømme at lige præcist Bornholm og især det nordlige Bornholm har været med til at give én så mange uforglemmelige løbe oplevelser igennem de sidste tre år, hvor jeg har løbet ultra trailløb og har  klart været med til at forme den løber jeg er i dag.

Fyr til Fyr 2014 blev overordnet set et godt løb for mig - Jeg slog min tid med 20 min fra sidste år, selv med en seriøs mavekrise under løbet, ruten var igen super flot og afvekslende, så man på intet tidspunkt gik i tomgang, desuden var det også fedt, at opleve så mange løbere til et ultra trailløb og så mange der sikkert er taget hjem fra Bornholm med følelsen af at havde overvundet nogle fysiske og psykisk grænser.

Mit udstyr til løbet:
Jeg skulle selvfølgelig lige afprøve en ny sko til løbet. MERRELL  ascend glove. Desværre levede den slet ikke op til min tro følgesvend Vivobarefoot Breatho, men så lærte jeg det 😊 

Shorts: Salomon S lab exo skin. Super let shorts der bare virkede som den skulle.

T-shirts: -Salomon Slab exo skin. Rigtig lækker løbetrøje der sidder helt tæt så det er intet der slasker efter en.

Undertrøje. CEP langærmet svedundertrøje. Meget let og meget komfortabel trøje.

CEP læg sleevs - det virker bare på de lange løb, fik på intet tidspunkt kramper i læggene.

Sokke: smartwool tåsokker, der efter løbet var slidt ned - havde dog løbet Zugspitze i 2013


Tasken: Salomon hydro 5 Slab med soft flasker. Er blevet meget glad for taskens komfort og dens mange fede og gennemtænkte detaljer, desuden er soft flaskerne virkelig gode at anvender under løb, da de er placerede således at man kan drikke af dem uden at skulle tage dem op.    

Ur: Garmin Fenix               

Ingen kommentarer:

Send en kommentar