lørdag den 19. april 2014

Trail Freak!!



Trail Freak er Vivobarefoot's nye skud på deres Trailsko stamme.

Hvordan er så den nye i forhold til de gamle modeller - Neo Trail og Breatho.

Neo trail blev for mit vedkommende et rigtigt godt bekendtskab, da jeg først gang løb i dem. Super sko med en dejlig pasform og sad rigtigt godt på foden selv ved nedløb med høj hastighed, desuden var der godt greb i underlaget når det blev løst og mudret. Dog havde bunden ikke den selvrensende egenskab, der kendetegnet et godt mudderdæk fra MTB verden, så ved rigtig sejt og meget mudder bliver skoen som et slick dæk med intet greb og er pakket helt tæt med mudder. Men ved sådanne underlag, kan man kun anbefale BareGrib 200 fra Inov8.

Jeg fandt også hurtigt ud af at Neo Trail ikke var speciel god til at dræne vand, der var komme i skoen ved passager i vandløb. Meshforet er meget tætvævet og behandlet med en imprægnering således at overdelen er vandafvisende.

Så da Vivobarefoot lancerede deres efterfølger til Neo Trail - Breatho. Skyndte jeg mig at få fat i et par. Det første jeg lagde mærke til på Breathoen var at skoen ikke greb ligså højt om foden som NeoTrail - man bemærkede hurtigt den meget løser fornemmelse i skoen end ved forgængeren, men tilgengæld havde Vivobarefoot fået løst problemet med dræning af vand samt øget skoens åndbarhed ved at ændre meshfor, til et noget mere åndbart. Klart en forbedring, eneste lille hage ved skoen var at den kunne føles, som om den ikke sad særlig godt fast på ens fod, pga det lave instep i skoen. Men på trods af det blev det netop den sko jeg valgte til mange af mine Ultra tailløb i 2013 - Fyr til Fyr 60 km, Hammer Trail 50 miles, Zugspitze Ultratrail 100 km samt Molsruten 60 km, og på ingen af løbene fortrød jeg mit skovalg.

Så da Vivobarefoot kom med deres nye Trail Freak, måtte jeg jo prøve den. Så her kommer den hurtige dom efter kun nogle få ture i den - Sådan skal den jo skære!! , Skoen sidder meget bedre på foden end en Breatho, næsten som en NeoTrail, den er blevet letter end Breatho, som var letter end den første NeoTrail. Noget som man bemærker når det går op ad - lettet sko er bare bedre opad, og ved tekniske nedløb er man ikke oveladt til tvivl om skoen bliver på ens fod, for den sidder hvor den skal og efterlader en med følelsen af at man har den fulde kontrol og bare kan give los nedad.

Bunden har Vivobarefoot ikke ændret på, hvilket i og for sig er OK da det er en god bund der virker på næsten alle underlag, bare ikke meget mudret spor.

Så TrailFreak kan klart anbefales, hvis man er til flade trailsko uden EVA bund. Er ret sikker på at den bliver min makker på året kommende udfordringer - HammerTrail 100 m, Gendarmer Stien, Sweden 24Skyrace samt Trailman 50 miles. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar